Ketchup


Ingredienser

550 g solmodne tomater

1 æble uden skræl og kerner, skåret i mindre dele

2 løg, hakket groft

2 fed hvidløg, hakket fint

50 g sukker

2 spsk brun farin

¼ æblecidereddike, måske lidt mere, det kommer an på hvor syrlig du kan lide den (det er nemmest at smage til, når ketchuppen er kold).

1 knivsspids chiliflager

1 knivsspids stødt nelliker

5 dråber tabasco, prøv dig lidt frem lige så stille

1 ½ tsk salt

Frisk kværnet sort peber

Fremgangsmåde

Skræl æblet, skær det i mindre dele sammen med tomater, løg og hvidløg. Kom det i en gryde sammen med resten af ingredienserne.

Lad det simre i 1 time.

Lad det køle lidt af og blend det med en stavblender el lign.

Smag evt. til med mere eddike og tabasco, når det er kølet helt af (jeg synes det er nemmere at smage, når det er kølet af) – stille og roligtJ

Hvis konsistensen er for tynd kan du jævne det med maizena.

Kom det på rene skoldede glas.