Sådan får du god energi ind i dit hjem

I hjemmet lader vi op. Det er vores base og det sted, hvor vi kan være os selv og genfinde energi til vores travle hverdag. Har du skabt de optimale rammer for dig selv og dine nærmeste? Byder dit hjem dig velkommen, når du træner ind af døren?
Her har du et par tips fra mig i forhold til at gå fra bolig til hjem.

Få energi ind i dine omgivelser

For at gå fra bolig til hjem er det vigtigste i min optik at få god energi ind i omgivelserne. Vi næres at alt det, som vi omgiver os med. Derfor skal du tænke over at omgive dig med ting, som er “besjælede”, som vækker minder og giver mening for dig. Ting du ikke kan leve uden. Ting som gør dig glad og understøtter dig i at være DIG. Ting der har en speciel æstetik, der bidrager til at gøre dit hjem smuk.

Det er også vigtigt, at du har en god samvittighed og fornemmelse af de ting du investerer i. Fx at de rummer en lang holdbarhedstid, at de er produceret under ordentlige forhold og etiske værdier. Selvom det måske ikke lige passer ind, så kan du få det til at passe ind.
Du kan fx male en væg i en anden farve. Vær modig og leg med farverne på dit interiør i forhold til dine vægge og møbler.
Få hjælp udefra. Stil alt dit interiør og evt. møbler, samlet midt i rummet og få hjælp af en veninde til at arranger det på ny og hav fokus på farverne. Få inspiration i de forskellige boligblade, Instagram eller Pinterest.

 

Less is more

Velvalgte ting kan have en langt større impact i et rum end flere uovervejede ting. En enkelt fornyelse kan gøre den vildeste forskel. En lampe der lamer, en enkelt og stilren reol i messing. Nogen gang skal der ikke andet til end en buket frisk blomster. Det kan også være, at du ønsker dig et yderst lækkert bord og spar lidt mere på budgettet til stolene. Det handler her om velvalg og en vision. Og at vælge det, som du ikke kan leve uden og så gå efter det.

Møbler der giver mening

Det er vigtigt at du overvejer hvilken funktion dine møbler skal have. Det nytter ikke noget at indtænke en lækker puf, der fylder det halve af stuen, hvis I i hverdagen slænger Jer i hver sin sofa. Eller har et sofabord med skarpe kanter, hvis I har små børn.

Her har du 5 spørgsmål, som du kan stille dig selv, så du er sikker på at funktionaliteten i dine rum er optimale:

  1. Planlæg dit køb? (Fx. hvor meget plads har du, hvad er dit budget)
  2. Hvilken stil? (Fx hvilke farver er du til, hvad vil passe til dit hjem – er du til træ, metal, det romantisk eller farverige)
  3. Overvej formålet? (Hvad skal det bruges til – skal det bruges af mange mennesker, skal det bruges som opbevaring eller er det vigtigt at det er holdbart)
  4. Skal det bare være lækkert? (Er det vigtigst for dig, at det ser lækkert, er praktisk eller måske begge dele)
  5. Skal dine møbler have lang levetid? (Mærk efter inde i dig selv, om det er vigtigt for dig, at have en god fornemmelse med dine ting og dermed bringe en god følelse ind i det hjem)

For mig selv betyder det utroligt meget at vælge møbler med omtanke for, hvor de er produceret og hvem de er skabt af. Er de skabt under ordentlige vilkår for mennesker og miljø. Vælge møbler fra DK eller nogle certificeringer som man kan gå efter – eller hvad du nu lige tænker giver mening her

Vær modig – Hvis du har en vision om noget, som du synes kunne være godt for dit hjem. Eksempelvis male en væg. Så er mit råd: Gør det. Du kan jo altid gøre det om igen. Så vær modig og tag nogle chancer. Det kan jo netop være din vilde ide, der vil give god atmosfære til dit hjem.

Flyt rundt og forny energien – Somme tider skal der ikke nye møbler til men måske skal rummet redefineres. Prøv at flyt et billede, ryk en sofa.

Gå efter løsninger, der kan virke lidt besværlige – Men som giver dig den helt rigtige fornemmelse. Det kan være at få produceret en hylde efter mål. Eller et stort spejl. Det kan ofte være prikken over i´et at et møbel eller anden interiør bare passer perfekt ind.

Jeg håber at dette indlæg vil inspirere dig, til at gå fra bolig til hjem

Bedste hilsner Rikke Erbs – Erbs Studio

Se hvordan vi kan hjælpe dig med at skabe dit særlige møbel
Se vores egen kollektion lige her
Vil du inspireres til at omgive dig med flere ting, der betyder noget for dig og vide hvorfor det er vigtigt?
læs vores blog om hvordan, lige her